Hayal Et, İnovasyon Yap, Etki Yarat (i3)

Araştırmacılar Okullarda - Researchers at Schools

Araştırmacılar Okullarda (AO) etkinlikleri ile araştırmacılar bilimin harikalarını göstermek için öğrencilerle buluşuyor. Araştırmacılar ve öğrenciler arasındaki bu doğrudan etkileşim ile öğrencilerin  STEM alanlarına yönelik ilgilerinin artırılması amaçlanmaktadır. 

Through the Researchers at Schools activities,  researchers meet students to show the wonders of science. This direct interaction between researchers and students aims to enhance students’ interest in STEM.

Araştırmacılar Okullarda

Bolu

Arş. Gör. Sümeyye Erenler, 6 Haziran 2024 tarihinde Bilge Okulu'nda düzenlenen bilim şenliğinde öğrencilere teleskop ve mikroskopla eğlenceli bilim etkinlikleri gerçekleştirdiler Etkinliklerde, mercekler ve aynaların bilimsel araştırmadaki rolü tartışıldı.  Öğrenciler, mikroskopla tek hücreli canlıları inceledi ve teleskopla gökyüzü gözlemi yaptılar.

Bolu

Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özyurt, 6 Mayıs 2024 tarihinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile eğlenceli STEM etkinlikleri gerçekleştirdi.

Ankara

Doç. Dr. Zeki Bayram, 13 Haziran 2024 tarihinde Yenimahalle Susuz Şehit Tamer Kılıç Ortaokulunda öğrenci ve veliler ile çevremizdeki maddelerin asit-bazlığının tespiti ve ölçülmesi ile ilgili deneyler yaptılar.

Ankara

Doç. Dr. Zeki Bayram ve doktora adayı Özden Bilge Çalım, 7 Haziran 2024 tarihinde Sincan Cumhuriyet Ortaokulu ve Etimesgut Şehit Mehmet Zengin Ortaokulu öğrencileriyle çevremizdeki maddelerin asit-bazlığının tespiti ve ölçülmesi ile ilgili deneyler yaptılar.

Kastamonu

Doç. Dr. Gökhan Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Çite, 31 Mayıs 2024 tarihinde Ilgaz Anaokulu öğrencileriyle 3 boyutlu gözlükler tasarlayarak gözlükleri kullanarak 3 boyutlu animasyonlar izlediler.

Kastamonu

Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Çite, 30 Mayıs 2024 tarihinde Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 9. Sınıf öğrencileri ile Matematik ve Fen Temalı görevler içeren kaçış odası etkinliğini gerçekleştirdi. 

Kastamonu

Prof. Dr. Berat Ahi, Doç. Dr. İlkay Aşkın Tekkol ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Karabulut Coşkun, 30 Mayıs 2024 tarihinde Ceritoğlu İlkokulu öğrencileri ile  “hologram” ları görünür hale getiren tasarımlar yaparak eğlenceli dakikalar geçirdiler. 

Kastamonu

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Karabulut Coşkun, 29 Mayıs 2024 tarihinde Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda 7. Sınıf öğrencileriyle “Anaglyph 3D” etkinlikleri yaptı.

Kastamonu

Prof. Dr. Berat Ahi, 29 Mayıs 2024 tarihinde Safizer ve Mehmet Karaman Kızılay Anaokulunda çocuklar ile birlikte bir ağacın genel yapıları, nasıl beslendikleri, topraktan su ve mineralleri nasıl aldıkları üzerine sohbet ettiler ve bazı rol oynama etkinlikleri yaptılar.

Van

Dr. Yeliz Erdoğan ve Doç. Dr. Emrah Pek, 06 Haziran 2024 tarihinde Şehit Kemal Görgülü ortaokulunda öğrencilerle, deniz ve göllerdeki atıkları toplamaya yönelik robot balık tasarımı gerçekleştirip prototipini üretmeye çalıştılar.  

Van

Dr. Öğr. Üyesi Alper Durukan ve Demet Kara tarafından 05 Haziran 2024 tarihinde İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulunda algoritmik düşünmeye yönelik atölye çalışması gerçekleştirdi. Atölye sürecinde öğrenciler, verilen görevlere yönelik algoritmalar oluşturarak denemeler gerçekleştirdi. 

Van

Prof. Dr. Ahmet Regaib Oğuz, 04 Haziran 2024 tarihinde Tuşba Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesinde öğrencilerle birlikte balık diseksiyonu gerçekleştirerek sistemleri incelediler.

Van

Doç. Dr. Elif Kaval Oğuz, Betül Zekioğlu, Kübra Yeşiloğlu, Gülistan Acar ve Meryem İşık, 30 Mayıs 2024 tarihinde Rekabet Kurumu İlkokulunda öğrencilerle tek hücreli canlıların mikroskopla incelenmesini gerçekleştirdi. 

Van

Doktora adayı Gizem Tezcan ve Onur Can İlkyaz, 29 Mayıs 2024 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda öğrencilerle "Veri Okuryazarlığı" temasında veriler toplayıp yorumlamalar gerçekleştirdiler.

Van

Doç. Dr. Halit Yabalak ve Demet Kara, 29 Mayıs 2024 tarihinde Hürriyet Ortaokulu’nda "Yeniden Kullanım" teması ile ilgili tasarımlar gerçekleştirip ürünler oluşturdular. 

Ankara

Doç. Dr. Zeki Bayram, Dr. Filiz Demirci ve Esma Hazal Yılmaz, 26 Mayıs 2024 tarihinde Maya Anadolu-Fen ve Teknoloji Lisesinde öğrenci ve veliler ile Robotik Kodlama ve Dijital Teknolojiler Atölyesi gerçekleştirdi.

Van

Doç. Dr. Metin Şardağ, 23 Mayıs 2024 tarihinde Van, Tuşba, Atatürk Ortaokulu öğrencileri ile sürdürülebilirlik temalı Kaçış Odası Atölyesi gerçekleştirdi.

Van

Doç. Dr. Metin Şardağ, 22 Mayıs 2024 tarihinde İpekyolu, Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencileri ile dijitalleşme bağlamında Kodlama Atölyesi gerçekleştirdi.

Kastamonu

Doç. Dr. Gökhan Kaya ve Arş. Gör. Seda Çalık, 17 Mayıs 2024 tarihinde Kastamonu General Şükrü Kanat Ortaokulu öğrencileri ile Çevre Bilimleri ve Matematik temelli Kaçış Odası (Escape Room) Atölyesi ve besinlerdeki C vitamini araştırması ile ilgili deneyler yaptılar.

Kastamonu

Doç. Dr. Gökhan Kaya, 16 Mayıs 2024 tarihinde Kastamonu Kayı Ortaokulu öğrencileri ile Sürdürülebiirlik Temalı Kaçış Odası (Escape Room) Atölyesi gerçekleştirdi. 

Bolu

Doç. Dr. Pelin Aksüt Arslan,  14 Mayıs 2024 tarihinde Bağışçılar Vakfı Anaokulu ve Mevlâna Anasınıfı öğrencileri ile eğlenceli bilim etkinlikleri gerçekleştirdi.

Çözüm Ortakları - Partners